Om oss

Översta raden: Daniel, Pontus, Linus
Mittenraden: Lasse, Dennis, Inger
Främre raden: Urban, Therese, Andreas

Över 65 år av tradition och utveckling!

Bröderna Carlssons Glasmästeri grundades i maj 1953 av bröderna Eskil och Stig Carlsson.

Lillebror Uno jobbade också i företaget. Idag drivs företaget av Eskils barnbarn Urban och barnbarnsbarnet Andreas. Eskil började som glasmästerilärling 1930, då bara 12 år gammal. Han fastnade för yrket och hann arbeta på glasmästeri i 23 år innan han beslöt sig för att starta sin egen firma. Företaget drivs idag av tredje och fjärde generationens glasmästare där Eskils barnbarnsbarn är starkt involverade.

Bröderna Carlssons Glasmästeri har alltid varit ett traditionellt glasmästeri, med allt vad det innebär. Vi är också en del av Glaskedjan, en samverkan mellan lokala glasmästerier.

Vi jobbar med allt från byten och reparationer av bilglas till byggnadsglas, inredningsglas, fönster och speglar. Fönsterrenovering är en annan del av verksamheten, likaså solskyddsfilm för både fastigheter och bilar.

Ingen dag är den andra lik. En dag på Bröderna Carlssons glas kan se ut som följande.
Dagen kan börja med att montera en solfilm på en bil, sedan sätta in kulturglas i ett gammaldags fönster och byta en högteknologisk bilruta. Nästa stund hänger man i armkrok för att byta ruta på en skogsmaskin, efter det får vi in ett par isolerglas som behöver bytas ut och sedan avslutar vi dagen med en inramning och målning av några fönster.

Vi som jobbar på företag är följande;

Urban Carlsson
Började jobba på företaget redan 1983 och har varit delägare sedan 2001. Är en av få i Sverige som fortfarande byter rutor på jänkebilar.

Andreas Ferm Carlsson
Började jobba på företaget 2010 och blev delägare 2017. Sköter den mesta kundkontakten och har specialiserat sig inom inglasning och skjutpartier.

Lasse Lindström
Flyttade till Uddevalla på 90-talet från Nyköping och började jobba på företaget 2003. Han jobbar främst med bilglas.

Inger Ferm Carlsson
Har jobbat till och från under några år och sköter numera en del av bokföringen.

Therese Ferm Carlsson
Har jobbat på företaget sedan 2012. Sköter den största delen av bokföringen. Behöver ni solfilm är det henne ni ska fråga efter.

Daniel Ferm Carlsson
Har jobbat på företaget sedan 2015. Att renovera gamla fönster är något som han jobbar mycket med.

Linus Björk
Började jobba på företaget 2017. Han jobbar med det mesta inom bilglas och planglas.

Pontus Arnoldsson Nilsson
Började jobba på företaget 2019. Han är vår expert när det gäller kalibrering av vindrutor. Han jobbar främst med bilrutor.

Dennis Fredriksson
Har jobbat på företaget sedan 2018. Han håller ordning på oss genom att städa och se till att alla saker är på sin plats.

Nästan alla kan jobba med allt, men har sina egna specialiteter.

Glasmästeriet flyttade i mars 2017 till en lokal uppe på Kurödsvägen 10 från att tidigare ha legat på Strömstadvägen en tid. Vi är stolta över att kalla oss ett familjeföretag och all våra yngre förmågor som arbetar inom företaget. Vikten läggs i ett bra jobb och hållbarhet. Alla våra arbeten utförs i ren Bröderna Carlsson anda!

Gruppfoton av Moa Kristensson


scan-3