Plaster

IMG_0324

Akryl

Akryl är ett material med många användningsområden som ofta känns igen under namnet Plexiglas. Den kemiska beteckningen för akrylplast är PMMA (Polymetylmetakrylat). Materialet tillverkas på två olika sätt: Akryl GS gjuter man mellan två glasskivor och Akryl XT tillverkas i en extruder. Akrylskivor är mycket lätta att limma, bocka, fräsa samt varmforma. I grunden är akryl helt färglöst, men materialet kan infärgas till en oändlig mängd färger.

Polykarbonat

Är en plast baserad på termoplastiska polymer, och känns ofta igen under välkända varumärken som Makrolon och Lexan. Materialet är optiskt klart, värmebeständigt och extremt slagtåligt. Eftersom polykarbonat är lätt att bearbeta och varmforma, används det mycket inom industrin och till säkerhetsinglasningar. För utomhusapplikationer finns en produktvariant med speciell ytbehandling för ökat UV-skydd. För ökad reptålighet finns det även polykarbonat med extra hård yta.
Polykarbonat kan infärgas i en mängd olika färger, vanligast förekommande är dock transparent, opal- och rökfärgad.

Polyvinylklorid (PVC)

PVC är ett av de mest använda plastmaterialen och återfinns i ett mycket stort antal applikationer i vårt samhälle. Materialet har utmärkt kemisk beständighet och god sol- och väderbeständighet. I sin rena form är PVC hårt och starkt.
Vi är återförsäljare för:

 

Hem