Inramning

När man talar om själva hantverket vid inramning så handlar det i första hand om kvalité på material och i arbete. Som certifierad inramningsverkstad kan ni lita på att vi vet vad vi gör. Dessutom har vi full tillgång på hela vår glasmästeriverkstads resurser vilket gör att vi kan jobba effektivt både i fråga om tidåtgång och kostnader.
Med rätt inramning kan du framhäva bilden och samtidigt förlänga bildens livslängd
Vi lärt oss vad våra kunder behöver och vill ha. I korthet handlar det om snygga inramningar med hög kvalité på arbete och material till ett bra pris. Genom lång erfarenhet, goda leverantörskontakter och en fullutrustad verkstad kan vi leva upp till dessa önskemål.

En inramning kan göras på många sätt, men för att göra den på rätt sätt fordras kunskap, rätt material, känsla och erfarenhet. Val av ram och passepartout är i första hand kundens, men en konstinramare kan ge värdefulla råd när det gäller färg, form och design.
Vi ramar in konst på papper – såsom grafiska blad, akvareller, pasteller, affischer, oljemålningar, fotografier, textilier, speglar samt olika typer av objekt och föremål. Vi som arbetar fackmannamässigt med inramningar använder alltid ramlist, kartong, papp, glas och övriga ingående komponenter av högsta kvalitet. Vidare har en vi mycket goda kunskaper om olika typer av konsttekniker för att rama in konst på ett korrekt sätt så att den bevaras över tid.

Förstör inte konsten!

Idag används syrafri kartong vid professionella inramningar. Före 80talet användes ofta trämassekartong som innehöll en skadlig syra vilken i kombination med ljus missfärgar kartongen och på sikt bryter ned konstverket. Säkra tecken på att ett icke syrafritt papper har använts är att passepartouten har gulnat och fått en mörk snittyta eller att det har uppstått bruna fläckar och missfärgningar på den inramade bilden. För att undvika ytterligare skada på den inramade konsten är det i sådana fall hög tid att ta kontakt med oss så hjälper vi dig att bevara konsten på rätt sätt.
Vi har många olika ramlister att välja mellan, allt från enkelt till pampigt. Du får hjälp med att välja en ramlist och passepartout som passar din tavla.
Vi arbetar också med syrafria inramningar och ramar in speglar av olika slag. Vi anpassar valet av glas till er inramning utifrån användning och behov. Vanligast är enkelt planglas, UV-glas, reflexfritt glas eller plexiglas. Givetvis skär vi även till passepartouter i olika former och färger till era motiv utifrån era önskemål.inram1 inram2